Türkiye’nin yumuşak gücü

Hafta sonunu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve bir grup gazeteciyle birlikte Kapadokya'da geçirdik. Yoğundu ve sadece dünya harikası Kapadokya'yı gezmedik. Siyasetçilerle, şehir yöneticileriyle, iş insanlarıyla, turizmi ve...

Hafta sonunu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ve bir grup gazeteciyle birlikte Kapadokya'da geçirdik. Yoğundu ve sadece dünya harikası Kapadokya'yı gezmedik. Siyasetçilerle, şehir yöneticileriyle, iş insanlarıyla, turizmi ve Türkiye'nin geleceğini konuştuk. Bir yıl önceye veya içinden geçtiğimiz ekonomik türbülansa rağmen yerel siyasetçiler de iş insanları da hayli umutlu. Bunun tek nedeni de turizm değil, Türkiye'nin potansiyeli ve güçlü bir siyasi irade tarafından yönetilmesi.
Bu gerçeği, tesadüfen karşılaştığımız ve hakkında bir süredir "Türkiye'yi terk etti" gibi şeyler söylenen ünlü iş insanı Ferit Şahenk'ten dinledik. Kapadokya aynı zamanda Şahenk'in baba toprağı. Bu topraklarda tarihi yapıları restore ederek Argos markasıyla yatırım yapan Şahenk, bir süredir dillendirilen "malını mülkünü sattı, zarar etti ve yurtdışına gitti" söylentisine cevap verdi:
"Artık alıştım bu laflara. TEMASEK diye Singapur'un en büyük yatırım fonu olan bir şirket var. Dünyanın ilk 10'u arasında. Bu şirket, 2 milyar dolar üzerinden yüzde 17'mizi aldı. Böyle bir fon, zarar eden şirkete 2 milyar dolar verir mi?
Ayrıca yatırımlarımızın yüzde 80'i Türkiye'de. Karımla buradayım, baba topraklarımda... Kendimi en rahat, en mutlu hissettiğim yer burası. Babam 45 dakika ileride yatıyor. Buraya beni çok mutlu eden bir akademik yatırım da yaptık. Niğde'deki Ömer Halisdemir Üniversitesi'nde çok önemli bir Ziraat Fakültesi kurduk. Tohum geliştireceğiz. Bizden hep havalimanı yapmamızı istiyorlardı ama bence özgün ve yerli tohum sahibi olmak havalimanından çok daha değerli. Nasıl ki silahımızı, uçağımızı kendimiz yapıyorsak, yapacaksak, tohumlarımızı da kendimiz yetiştireceğiz."
Bu noktada şunu merak ediyorum, Türkiye'nin önemli bir iş insanı neden sanayi alanında değil de y...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 337 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar