Türkiye’nin 5 küresel markası

Yıllardır hep şu söylendi: "Sanayi trenini kaçırdık, bir daha yakalayamayız." Bu umutsuzlukla yaklaşık 70 yıldır ithalattan ve doğal olarak kur-faiz ve borç sarmalından kurtulup üretim sistemine...

Yıllardır hep şu söylendi: "Sanayi trenini kaçırdık, bir daha yakalayamayız."
Bu umutsuzlukla yaklaşık 70 yıldır ithalattan ve doğal olarak kur-faiz ve borç sarmalından kurtulup üretim sistemine geçemedik.
Nihayet son yıllarda bu ezber bozulmaya başladı. Savunma sanayiinde atılan adımlarla başlayan ve dalga dalga sanayinin diğer alanlarına yayılan yeni bir dönemin eşiğindeyiz.
Birkaç gündür Meclis'te bütçe görüşmelerini izliyoruz. Gerçi o görüşmeler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun o çirkin el hareketiyle biraz gölgelendi ama yine de kurdaki dalgalanmaya karşı hükümetin nasıl bir gelecek perspektifi ortaya koyacağı beklentisiyle de dikkatle izlendi.
Özellikle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın derinlikli analizi ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun terör-siyaset ilişkisine yönelik çarpıcı tespitleri bir hayli ilgi çekti.
Ama asıl merak edilen sorunun cevabı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın konuşmasında saklıydı.
Bakan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 611 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 726 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar