Suriyeli kadınlar ve seçmen iddiası

Referandum veya genel seçim öncesi hep aynı hikâye tekrarlanıp duruyor, "Seçimlere hile karıştırılacak..." Son dönemde buna yeni bir yalan daha eklendi; "Suriyeli mültecilere oy kullandırılacak." Buna inananlar, ciddi ciddi...

Referandum veya genel seçim öncesi hep aynı hikâye tekrarlanıp duruyor, "Seçimlere hile karıştırılacak..." Son dönemde buna yeni bir yalan daha eklendi; "Suriyeli mültecilere oy kullandırılacak." Buna inananlar, ciddi ciddi haberleştirenler hatta sayıları 20 bini aşmayacak Suriyeli üzerinden siyasi analiz yapanlar bile var.
Dün Ankara'da Suriyeli mültecilerin sosyal uyumuyla ilgili önemli bir toplantı vardı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ın, AFAD Başkanı Halis Bilden'in, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın Yılmaz'ın ve KADEM Başkan Yardımcısı Sümeyya Erdoğan Bayraktar'ın katıldığı bu toplantıda da "Suriyeli seçmen" meselesi öne çıktı.
Bakan Kaynak, spekülasyonlara son vermek için net konuştu: "16 Nisan'a kadar Suriyeliler vatandaş yapılmayacak." Bu açıklama pusuda bekleyen siyasi aktörleri tatmin eder mi bilemem ama o toplantıda KADEM ve AFAD arasında imzalanan protokolün binlerce mülteci kadının beklentisine cevap vereceği çok açık. Çünkü çok ciddi ve anlamlı bir çalışma içeriyor.
Dünya, yaklaşık 6 yıldır 2'nci Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşanan en büyük insani krizi seyrederken, Türkiye o kriz nedeniyle mülteci durumuna düşen 3 milyona yakın Suriyeliye ev sahipliği yapıyor. Iraklı, Afganlı ve Afrikalıları da eklerseniz sayı 3.5 milyona çıkıyor.
Türkiye, bütün zorluklara rağmen bu misafirleri için her şeyi yapıyor ve sorunlarını azaltmaya çalışıyor ama hâlâ eğitimden sağlığa mültecilerin yaşadığı onlarca sorun var.
Özellikle de çocuklar ve kadınların.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.296 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.420 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 711 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 544 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar