Sarsılan ABD, solcu Antifa ve PKK ilişkisi

ABD Başkanı Trump dahil kimse Mineopolis'te siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin dalga dalga ülkeye yayılan ve birçok şehirde OHAL ilan edilmesine yol açan bir kalkışmaya dönüşeceğini ve şehirleri yakıp yıkan bir kaosa yol açacağını tahmin etmedi.

Büyük olasılıkla, ırkçılığın normal, her yıl onlarca siyahinin öldürülmesinin olağan sayıldığı bir ülkede Floyd'un öldürülmesi de büyütülmez unutulur giderdi diye düşünüldü. Ama öyle olmadı.
ABD yargısı zamanında olaya el koyup 1 polisi gözaltına, diğerlerini de açğıa almasına rağmen "protestolar" devam ediyor. Trump yönetimiyle hesaplaşmak isteyen tüm gruplar bu süreci fırsata çevirmek üzere kolları sıvadı.
Şu tabloya bakın... Seçime giden ABD'de Trump'ı bir kaşık suda boğmak isteyen vesayetçi Demokratlar ve onların bürokrasideki uzantıları alesta bekliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 646 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar