Reina katliamcısıyla FETÖ’cü yarbayın konuşması

Reina saldırısını gerçekleştiren terörist Abdulgadir Masharipov'un yakalanmasıyla gözler o caninin ilişkilerine, birilerinden destek alıp almadığına ve bu konuda neler söyleyeceğine çevrildi.Henüz ilk...

Reina saldırısını gerçekleştiren terörist Abdulgadir Masharipov'un yakalanmasıyla gözler o caninin ilişkilerine, birilerinden destek alıp almadığına ve bu konuda neler söyleyeceğine çevrildi.
Henüz ilk ifadelerini veren teröristin söyledikleri bütün bu ilişkileri açıklamaya yetmiyor ve ortada çok sayıda cevabı aranan soru var.
O soruları 3 Ocak 2017'de "Reina saldırısında FETÖ izi var mı?" başlıklı yazıda sormuş ve şunları yazmıştık:
"Bütün önlemlere rağmen bu saldırı gerçekleştiyse o başka ihtimale de bakmak gerekiyor; o da devletin içidir... Yani güvenlik güçlerine ve istihbarata sızmış kripto unsurlar. Daha iki hafta önce bir polis tarihte eşine az rastlanır bir suikastla bir büyükelçiyi öldürmedi mi?
Bu tezi doğrulayan ve Türkiye'deki güvenlik zafiyetini derinleştiren asıl tehlike de burada saklı. Bu nedenle başımız terör saldırılarından kurtulmuyor. O tehlikelerden ilki, 1950'li yıllardan beri 'milli' istihbaratımızın yabancı istihbarat örgütlerinin güdümünde olması, ikincisi ise yine o istihbarat örgütleriyle ilişkili FETÖ'nün devletin güvenlik güçleri içinde oluşturduğu tahribat ve hâlâ kripto FETÖ unsurlarının varlığı." Saldırıdan üç gün sonra kaleme aldığımız bu yazıdan sonra önemli gelişmeler yaşandı.
O önemli gelişmelerin arasında saldırganın farklı bağlantıları ve çok sayıda kişiden yardım aldığı gerçeği de vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 16 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 646 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar