PKK’yı doğduğu yer bitirecek

Türkiye toplumu, arka arkaya İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'de yaşanan PKK terörüne karşı ilk kez kitleler halinde bu kadar kararlı ve etkili bir mücadele veriyor.Aslında dünyada toplumun desteği olmadan terörü yok etmek...

Türkiye toplumu, arka arkaya İstanbul Beşiktaş ve Kayseri'de yaşanan PKK terörüne karşı ilk kez kitleler halinde bu kadar kararlı ve etkili bir mücadele veriyor.
Aslında dünyada toplumun desteği olmadan terörü yok etmek veya en azından minimize etmek zor. İspanya'nın ETA terörüne karşı verdiği mücadele buna iyi bir örnek.
İspanya, Fransa ve AİHM'nin desteğiyle başaramadığını başta Bask toplumu olmak üzere, İspanya halkının sokaklara dökülmesiyle başardı. Bu mücadele ETA'yı silah bırakma ve halktan özür dileme noktasına getirdi.
Şimdi aynı şeyi Türk'ü- Kürt'ü- Arap'ı ile bütün Türkiye toplumu yapıyor. Önceki gün terör saldırılarına karşı ilk kıvılcımın yakıldığı Şanlıurfa'daydım. 12 bin yıllık geçmişe sahip "Peygamberler Şehri" Şanlıurfa, bugün Türkiye'de birlikte yaşamanın da simgesi.
Türk, Kürt, Arap yüzyıllardır bu şehirde birlikte yaşıyor. Beşiktaş saldırısından sonra ilk kez Ş.Urfa ayağa kalktı ve on binler sokağa indi... Teröre tepki ve birlikte yaşama iradesine sahip çıkma, o günden sonra da dalga dalga bölgeye yayıldı. Diyarbakır'dan Kars'a, Elazığ'dan Batman'a, Bingöl'den Mardin'e; her gün bir başka yerde on binler sokaklara döküldü, teröre meydan okudu. Halen de bu sürüyor.
Ş.Urfa Valisi Güngör Azim Tuna, halkın teröre karşı bu tepkisinin doğal ve kendiliğinden geliştiğini söylüyor. Ş.Urfa Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu ise olayın bambaşka boyutuna dikkat çekiyor:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 16 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 646 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar