PKK’da Amerikancı-İrancı çatışması mı var?

Afrin operasyonu sürerken, Suriye'de hesabı olan ülkeler, ABD, Rusya, İran ve tabii ki perde arkasındaki İsrail'in birbirlerine yönelik tezgâhları da bitmiyor. Zeytin Dalı Harekâtı tüm bunlara rağmen hepsinin ezberini bozarak...

Afrin operasyonu sürerken, Suriye'de hesabı olan ülkeler, ABD, Rusya, İran ve tabii ki perde arkasındaki İsrail'in birbirlerine yönelik tezgâhları da bitmiyor.

Zeytin Dalı Harekâtı tüm bunlara rağmen hepsinin ezberini bozarak yoluna devam ediyor. Belki de bu harekete yönelik yeni bir kamuoyu oluşturmak için devreye eski PYD Başkanı Salih Müslüm'ün tutuklanması sokuldu.

Nasıl bir hesap yapıldığını zaman gösterecek. AB'nin başkalarına dayattığı hukuku, yeri geldiğinde ayaklar altına aldığını daha önceki deneyimlerden biliyoruz.

Hatırlayın, 1998'de Öcalan Avrupa'ya çıktığında Almanya'nın yaptıklarını. Almanya, Öcalan'ı tutuklayabilirdi.

Ama tutuklamadı ve bir gecede tutukluluğunu kaldırarak başka bir sürecin gelişmesinin önünü açtı.

Neden? İşte bu sorunun cevabını "Bize Öcalan'ı neden teslim ettiler, anlamadık" diyen o günün siyasi aktörleri de bilmiyordu.

Ama bugün hem siyasi aktörler, hem de Türkiye çok değişti ve neler olup bittiğinin farkında. Bu tür ayak oyunları artık sökmüyor.

Bu noktada üzerinde fazla durulmayan bir başka olayı daha hatırlamakta yarar var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.350 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.608 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 722 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar