Öztürk Yılmaz’ın sırları

CHP'li Öztürk Yılmaz'ın Musul Başkonsolosu iken DEAŞ tarafından rehin alınması, kurtarılması, hızlı bir şekilde CHP'ye geçmesi, milletvekili olması ve yine hızlı bir şekilde bütün eski...

CHP'li Öztürk Yılmaz'ın Musul Başkonsolosu iken DEAŞ tarafından rehin alınması, kurtarılması, hızlı bir şekilde CHP'ye geçmesi, milletvekili olması ve yine hızlı bir şekilde bütün eski tecrübeli diplomatları ekarte ederek CHP'nin dış ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olması herkesi ama en başta da CHP'lileri şaşırtmıştı.

"Nereden çıktı bu adam?" diyenlerin sayısı hiç az değildi.

Ama daha şaşırtıcı olan, Yılmaz'ın geçmişindeki sırlar ve agresif davranışlarıydı. Bunlar soru işareti yaratıyor ve tepki alıyordu ama en son TSK ile birlikte Suriye'de teröre karşı mücadele yürüten ÖSO'yu "terör örgütü" ilan etmesi, Afrin Harekâtı'nı itibarsızlaştırması tepkilerin çığ gibi büyümesine yol açtı.

Ve "Kim bu adam, kime hizmet ediyor?" soruları doğal olarak arttı. Bunu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun şu sert eleştirileri daha da derinleştirdi: "Bu zat, DEAŞ baskınında 'Başkonsolos ben değildim' diyen bir korkak. Ayrıca bu zat 15 gün Avrupa Bakanlığı'nda görev aldı ve kovuldu. Onu da Volkan Bozkır'a sorun, neden kovulduğunu." O soru TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı, eski AB Bakanı Volkan Bozkır'a soruldu. Bozkır, cevabı Yılmaz'ın kendisinin vermesi gerektiğini söyledi: "O zamanki AB Bakanı Egemen Bağış'a Yılmaz için olumlu görüş verdim. Orada bir olay yaşandı ve Yılmaz'ın görevine son verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.608 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 717 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar