Orgeneral Dündar’ın manidar yorumu

Meclis'in 15 Temmuz'la ilgili kurduğu araştırma komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Her gün FETÖ konusunda bilgisi olan bir ya da birkaç isim dinleniyor.Geçmiş araştırma komisyonu örneklerinden de...

Meclis'in 15 Temmuz'la ilgili kurduğu araştırma komisyonu çalışmalarını sürdürüyor. Her gün FETÖ konusunda bilgisi olan bir ya da birkaç isim dinleniyor.
Geçmiş araştırma komisyonu örneklerinden de biliyoruz ki, ortaya çıkacak olan şey, görüşleri alınan kişilerin FETÖ konusundaki gözlemlerinin ötesine geçmeyecek.
Belki arada bir 15 Temmuz gecesini aydınlatacak veya FETÖ'nün kirli perde arkasına ışık tutacak bazı ipuçları çıkar. Bir de tabii, FETÖ devleti ele geçirirken yanı başındaki en yakın arkadaşının FETÖ'cü çıkmasına şoke olan askerler dahil bütün bürokratların görevlerini yaptığı ama siyasetin yapmadığı seslendirilecek. Komik ama böyle bir durum var.
Onca kelli felli ismin, FETÖ'nün geçmiş siyasi ve askeri bağlantılarına veya uluslararası ilişkilerine dair dişe dokunur bir şey söylememesi ilginç. Ama bazen satır aralarında çok çarpıcı bilgiler de çıkıyor.
Bir süre önce Meclis Araştırma Komisyonu'nda 15 Temmuz gecesinin de önemli ismi Orgeneral Ümit Dündar dinlendi. Dündar o gece İstanbul'da I. Ordu komutanı olarak darbecilere karşı çıkıp, sivil iktidarın yanında durmasıyla tarihi bir görev yaptı. Şimdi de Genelkurmay 2. Başkanı olarak çok önemli bir görevde.
Meclis Araştırma Komisyonu'nda söylediklerine gelince... Üzerinde fazla durulmadı ama çok çarpıcı bir tespitti. CHP'li Komisyon Üyesi Dr. Aytun Çıray, Orgeneral Dündar'a soruyor: "15 Temmuz günü MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı'na bir darbe olacağına dair istihbarat değil, kendisine asker içinden bir suikast yapılacağına dair ihbarı getirmiş. Bu bilgi hakkında ne diyorsunuz?"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 97 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 564 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar