Muhalefetin ıskaladığı gerçek

Muhalefet partilerinden muhalif aydınlara hepsi aynı tespiti yapıyor: Türkiye kötü yönetiliyor, ekonomi iyi gitmiyor, pandeminin de katkısıyla adaletsizlik, eşitsizlik ve yoksulluk artıyor. Bir anlamda ülke battı batıyor...

Muhalefet partilerinden muhalif aydınlara hepsi aynı tespiti yapıyor: Türkiye kötü yönetiliyor, ekonomi iyi gitmiyor, pandeminin de katkısıyla adaletsizlik, eşitsizlik ve yoksulluk artıyor.


Bir anlamda ülke battı batıyor, iktidara da dokunsan düşecek.


Muhalefetin ve en makul laik sol aydının gündeminde böyle bir Türkiye var. Oysa bu tespiti yapanlar, ne ABD'nin destek verdiği FETÖ ve PKK tehdidini, ne her ay ihracat patlaması yapan sanayi ve ticareti, ne savunma sanayiindeki teknolojik sıçramayı, ne de Libya'dan Karabağ'a uzanan dış politika hamlelerini görüyor.


İşin en vahim tarafı bu tespiti yapanlar, yaklaşık 20 yıldır Başkan Erdoğan'ın seçim kazanmasının sırrını da çözemiyor.


Bu yüzden de en entelektüeli bile hâlâ şu soruyu soruyor: Nasıl olur da bu koşullarda muhalefetin oyu artmaz?


Bu konulara kafa yoran isimlerden biri de yaptığı araştırmalarla dikkat çeken Bekir Ağırdır... Ağırdır, önce şöyle bir tespit yapıyor:
"İktidar toplumsal meşruiyetini, desteğini kaybediyor ama muhalefette de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 449 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 842 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 431 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 724 Okunma İBB’de ‘temiz eller’e ihtiyaç var 19 Mart 2024 | 474 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar