Mine Kırıkkanat o dosyayı neden saklıyor?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür’ün bugünkü (21.01.2022)’’ Mine Kırıkkanat o dosyayı neden saklıyor?’’ başlıklı yazısı.

Millet İttifakı partileri henüz masaya oturmadan nasıl bir kavga çıkacağını kestirmek hiç kolay değil. Ancak daha oraya gelmeden, kavganın büyüğü CHP'de yaşanıyor ve birkaç gün önce yazdığım gibi "Kemalciler ile Ekremciler" arasında medyada süren kavga giderek daha da büyüyecek. Birileri kraldan çok kralcılık adına iktidar medyasını suçluyor, ama bu doğru değil. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasında, biz istesek de istemesek de bir kavga var ve bu kavga da onlar adına fonlanan medya üzerinden yürüyor.
Bu da öyle gizli saklı değil. Açık açık yapılıyor. Bir taraf "Kılıçdaroğlu adaylığı hak etti" derken, öteki taraf "Kılıçdaroğlu kazanamaz, İmamoğlu kazanır" diyor. Kavga da buradan çıkıyor.
Zaten olmayan bir şeyi dışarıdan birileri ne kadar yazarsa yazsın etkileyemez. Ama içeriden birileri, "Ateş olmayan yerden duman çıkmaz" misali, bazı şeyleri açık açık veya şifreli söylerse bunu da kimse görmezden gelemez. Yeri gelince kimlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden telefonlar açıldığını, neler vaat edildiğini de yazarız ama önce kamuoyunun bildiği bir gerçeğe dikkat çekelim. Cumhuriyet gazetesinin zaman zaman yaptığı çıkışlar ve ötekileştirici dili nedeniyle terbiye sınırlarını zorlayan bir yazarı var: Mine Kırıkkanat...

KAVGAYI EKREMCİLER ÇIKARIYOR
Hatırlar mısınız bilmem, bu hanımefendi geçen yılın sonlarında, çıktığı bir televizyonda CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Şöyle diyordu:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 384 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 569 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar