MHP siyaset üretti CHP ve HDP ne yaptı?

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili anayasa değişiklik önerisinin komisyondan geçip, meclis genel kurul gündemine gelmesiyle muhalefet de rotasını değiştirdi ve ağırlıkla AK Parti ve MHP'nin içine yönelik...

Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili anayasa değişiklik önerisinin komisyondan geçip, meclis genel kurul gündemine gelmesiyle muhalefet de rotasını değiştirdi ve ağırlıkla AK Parti ve MHP'nin içine yönelik algı operasyonlarına başladı. Özellikle de MHP'ye... MHP Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın istifası bu kesimi daha da heveslendirdi.
Hatta bilinçli olarak MHP'nin siyaseten yok olacağı yayılıyor.
Süreç nasıl seyreder göreceğiz ama şimdiden şu hakkı teslim etmek gerekiyor.
Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte siyaset üreten tek aktör Devlet Bahçeli...
Birçok konuda ciddi rol oynadı ve puan topladı.
İlki, Türkiye derin bir kuşatma yaşarken, düne kadar sert muhalefet ettiği AK Parti iktidarına "devletin bekası için" destek verdi.
15 Temmuz'da FETÖ darbesine karşı çıkışı da bunun devamıydı. İkincisi ise AK Parti'nin yalnızlığını bir fırsata dönüştürdü. Ona yol arkadaşlığı yaparken, kendi siyasetinin bir gereği olarak Anayasa'nın ilk 4 maddesine dokunulmama garantisi aldı.
Muhalefetin 4. sırasındaki bir siyasi parti için bundan daha büyük başarı olamaz.
Şimdi buraya bir nokta koyup, diğer iki muhalefet partisinin haline bakalım...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 270 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 843 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar