Medyada Akşener depremi

Altılı Masa'nın adayını belirlemesi, siyasetin normalleşmesi açısından olumlu oldu ama muhalif siyasi çevredeki kavgayı bitirmedi. Masanın içi de dışı da alev alev yanıyor. İyi Parti'de nasıl bir...

Altılı Masa'nın adayını belirlemesi, siyasetin normalleşmesi açısından olumlu oldu ama muhalif siyasi çevredeki kavgayı bitirmedi. Masanın içi de dışı da alev alev yanıyor. İyi Parti'de nasıl bir iç kavga olduğunu tahmin etmek zor değil. Bir yanda siyasi öngörüsüzlük, öte yanda üzerine düşen HDP gölgesi, Akşener'e siyaseti zehir edecek gibi. Bu da yetmedi ki Akşener travması medyayı da sarstı.
"Tarafsız CHP"li gazetecilerin ağırlıkta olduğu Sözcü TV'de Kılıçdaroğlu- Akşener gerginliği deyim yerindeyse depreme yol açtı. Sözcü TV'yi kuran CHP'li gazeteci Yılmaz Özdil, hem kurduğu TV'den hem de gazeteden ayrıldı. Daha doğrusu istifa etmek zorunda kaldı.
Nedeni de Akşener'i açık açık desteklemesiydi. Canlı yayında "Akşener masayı dağıttı" alt yazısı akarken, Özdil, iktidara saldırdığı gibi muhalefete de saldırabileceğini sanarak şöyle diyordu:
"Meral Akşener masayı dağıttı diyenler akçeli gazetecilerdir."
Uzun sürmedi, hem tepki gördü hem de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 611 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 726 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar