Mavi Vatan ve Akdeniz’in yeni gücü

Önceki gün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın davetiyle Doğu Akdeniz'de yapılan Mavi Vatan Tatbikatı için Ankara Etimesgut'tan Aksaz Deniz Üssü'ne doğru yola çıkıyoruz. Önce Dalaman Havaalanı'na, sonra da...

Önceki gün Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın davetiyle Doğu Akdeniz'de yapılan Mavi Vatan Tatbikatı için Ankara Etimesgut'tan Aksaz Deniz Üssü'ne doğru yola çıkıyoruz. Önce Dalaman Havaalanı'na, sonra da helikopterle Aksaz Üssü'ne iniyoruz.
Tatbikata, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal da katılıyor. Doğal olarak gözler Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever'i arıyor. Orgeneral Arsever'in, Pençe-Kilit Operasyonu nedeniyle katılamadığını öğreniyoruz.
Bir gazeteci olarak ordunun en tepe isimleriyle ilk kez bir deniz tatbikatına katılıyorum.
Heyecan ve merakla bizi tatbikat alanına götürecek "TCG Kemalreis" fırkateynine biniyoruz. Türk-Alman ortak yapımı devasa bir savaş gemisi bu. Aksaz Deniz Üssü'nden Marmaris'in doğusuna doğru yola çıkıyoruz.
O yolculuk sırasında geminin içinde kısa bir tur atınca başım dönüyor. Labirent gibi bir gemi ve alt...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.579 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 714 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar