Mandacıların asıl korkusu

Başkan Erdoğan, nihayet iktidarının 19'uncu yılında Türkiye'yi kur-faiz ve borç sarmalına mahkûm eden ekonomik sisteme meydan okuyan ve ezber bozan bir çıkış yaptı: "Yıllarca dünya ortalamalarının...

Başkan Erdoğan, nihayet iktidarının 19'uncu yılında Türkiye'yi kur-faiz ve borç sarmalına mahkûm eden ekonomik sisteme meydan okuyan ve ezber bozan bir çıkış yaptı:
"Yıllarca dünya ortalamalarının çok üzerinde oranlarla borçlanan, borçlanmak zorunda bırakılan bir ülke olduk" diyor ve şöyle devam ediyordu:
"Türkiye'nin yaklaşık 200 yıldır başlattığı her kalkınma hamlesinin önünün darbeyle, vesayetle, krizle kesilerek IMF, Dünya Bankası ve mandacı iktisatçılarımız tarafından aksi istikamette yönlendirilmeye çalışıldığı gerçek işte budur."
Başkan Erdoğan'ın deyimiyle tarihimizde ilk kez "ekonomik vesayete" yönelik böyle bir çıkış yapılıyordu. Birilerinin dediği gibi bu karar durup dururken de ortaya çıkmış değil. Bir arka planı vardı.
İşte o arka plandan bazı tespitler:
"Ülkemizi mandacı...
YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 153 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 625 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar