Kim vatan haini?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (19.05.2022)''Kim vatan haini?'' başlıklı yazısı.

Dünyanın pürdikkat izlediği NATO eksenli bir süreç yaşanıyor. İsveç ve Finlandiya, NATO üyesi olmak istiyor ve işin arkasında da ABD var. ABD'nin Rusya'yı sıkıştırmak için attığı bu adım, basit bir adım değil. Küresel bir gerginliğe, hatta üçüncü dünya savaşına bile yol açabileceği öngörülüyor.
Tam bu noktada dünya, Türkiye'nin nasıl tavır koyacağını merak ediyor. Ediyor, çünkü bu iki ülkenin NATO üyesi olması için Türkiye'nin onayı gerekiyor.
Türkiye'nin tavrını da Başkan Erdoğan açıkladı:
"Pazartesi günü Türkiye'ye geleceklermiş. Bizi ikna etmeye mi gelecekler, kusura bakmasınlar, yorulmasınlar. Her şeyden önce Türkiye'ye yaptırım uygulayanların bu süreç içerisinde bir güvenlik örgütü olan NATO'ya girmelerine biz 'evet' demeyiz."
Batı'yla ilişkilerimizde çok az yakaladığımız tarihi bir fırsatın eşiğindeyiz. NATO üyesi olan, Batı yolculuğunu sürdüren Türkiye, ne yazık ki en büyük engeli de bizzat o Batı'dan...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.600 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 716 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar