Kılıçdaroğlu, FETÖ’ye ‘mecbur mu’ kaldı?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (03.11.2022)''Kılıçdaroğlu, FETÖ’ye ‘mecbur mu’ kaldı?'' başlıklı yazısı.

Sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bunu da yaptı; Türkiye'yi "narko devlet" ilan etti. Şu sözler firari bir FETÖ'cüye ya da Batı medyasındaki meczup bir gazeteciye değil, "devleti kuran CHP" Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na ait:
"Milyar dolarları yani uyuşturucu paralarını cari açık için kullandılar."
Ne zaman FETÖ'cüler bir kampanya başlatsa, ya anında ya da bir süre sonra aynı şeyi Kılıçdaroğlu da yapıyor. Tıpkı kontrollü darbe veya Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğunun iddia edilmesi gibi... Bu ortaklık tesadüf olmadığı gibi siyasetin sınırları içinde yapılan bir çıkış da değil, düpedüz bir operasyon.
Öyle olduğu için de Başkan Erdoğan öfkesini saklamıyor:
"Bu zatın bizi uyuşturucu satıcılarıyla aynı cümle içinde kullanarak sergilediği kepazelik artık tüm sınırların aşıldığını göstermektedir. Adam ne diyor: Biz cari açığımızı uyuşturucu satışıyla kapatıyormuşuz. Vicdansıza bak ya, bu ne akıl ya, sen kendinde misin?"
Aslında bu basit bir siyasi tartışma değil. Hedefinde siyasi gündemi değiştirmek olsa da asıl hedef Türkiye'yi itibarsızlaştırmak ve bir adım sonra da "suçlu" ilan etmektir. ABD ve Avrupa eksenli küresel güçler geçmişte bunu çok yaptı. Ne zaman Türkiye'den farklı bir ses çıksa, aynı kirli tezgâh devreye sokuldu, isimler kirletildi, bir süre sonra da iktidarlar değiştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu geçmişe atıf yaparak şöyle diyordu:
"Türkiye haritası ile şırınganın yan yana olduğu yabancı dergiler bu ülkede yayımlandı. Özal, Menderes, Tansu Çiller bundan nasibini aldı. Bu bir uluslararası istihbarat oyunudur ve ana muhalefet genel başkanı bu istihbarat oyununa düşmektedir. Ve bunu bilerek ve isteyerek yapmaktadır."

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.688 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.613 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 724 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar