“Kılıçdaroğlu BOP başkanlığına aday mı oluyor?”

İşin daha ilginç tarafı, bütün bu süreçler yaşanırken, arka planda CHP-Gülen ilişkisinin kurulmuş olması. Bu gerçeği de bütün CHP medyası biliyordu. Şimdi sussalar bile o zaman eleştirdiler. Onlardan biri de karanlık oda yazarlarından Deniz Hakan.

Çok sayıda darbe görmüş Türkiye, tam 7 yıl önce tarihinin en kirli ve farklı darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Farklı diyorum çünkü ilk kez "yolsuzluk" kılıfı giydirilmiş bir darbe söz konusuydu. Ve ilk kez, darbenin arkasında klasik asker değil cemaat kılıfı giymiş bir yapı vardı. İşi tehlikeli yapan da buydu. Oysa bu yapı aslında geçmişte darbeleri "haklı" kılmak için zemin hazırlayan Gladyo'nun yeni versiyonundan başka bir şey değildi. Bir anlamda "gayri nizami harp" yöntemleriyle ülkeyi ve sivil siyaseti rehin alan emperyalizmin içerideki uzantısıydı.

Ancak o güne kadar, çözüm süreçlerini sabote etmesine, 7 Şubat MİT operasyonunu gerçekleştirmesine ve Gezi'ye sinsice destek vermesine rağmen kendisini saklamayı başarmıştı. İlk kez o gün bir dini cemaat olmadığını, darbeci bir yapı olduğunu gösterdi. Kuşkusuz bunun anlaşılması ve anlatılması da kolay olmadı. Bunda muhalefetin, başta da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çok büyük katkısı vardı. Meğer bu yüzden Kılıçdaroğlu, 2012 yılında hem de Ergenekon sürecinin en yoğun döneminde "Yargıda cemaat var mı?" sorusuna hep şu cevabı veriyordu: "Yargı içinde cemaat yapılanması var diyemem"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.606 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 717 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar