Kılıçdaroğlu aday olursa yerine kim gelecek?

Erken seçime ilişkin muhalefet liderlerinin verdikleri hiçbir tarih tutmadı ama hiçbiri de bu söylemden vazgeçmedi ve inatla tarih vermeye devam etti... Son tarihi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi; erken...

Erken seçime ilişkin muhalefet liderlerinin verdikleri hiçbir tarih tutmadı ama hiçbiri de bu söylemden vazgeçmedi ve inatla tarih vermeye devam etti... Son tarihi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu verdi; erken seçim önümüzdeki eylül ayında olacak.
İş "yalan rüzgârı"na dönse de bu açıklama CHP içinde bambaşka bir heyecana yol açtı. Eylülde seçim olacak ve Kemal Bey de cumhurbaşkanı adayı olacaksa CHP Genel Başkanı kim olacak?
Aslında seçim zamanında da yapılsa, CHP içinde bu sorunun cevabı merak ediliyordu. Hatta bazı siyasi aktörler "o makama" çaktırmadan hazırlanıyordu bile.
En derin ve sessiz hazırlanan da CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı...
Salıcı'nın, Anadolu'daki il kongrelerini istediği gibi dizayn etmesi, kimi illere kayyum atama, kimi illere de atadığı kayyumları seçtirmek için il yönetimlerini zorlaması, bu hazırlığın bir parçası olarak bakılıyor.
Adı genel başkanlık için geçen ikinci isim ise son günlerde Kuran eğitimini "Ortaçağ zihniyeti" olarak niteleyen ve toplumdan büyük tepki alan Özgür Özel. Özel, sert söylemi ve ötekileştirici diliyle bu şansını azaltsa da vazgeçmiş değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 200 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 843 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar