Kelepçe eylemi ve siyaset

Meclis'te tarihi bir süreci izlemeye çalışırken, Meclis tarihine yakışmayan kelepçeli kürsü işgaline de tanık olduk. Dün CHP'lilerin Meclis'teki sakinliğinin şaşırttığını, hayra alamet...

Meclis'te tarihi bir süreci izlemeye çalışırken, Meclis tarihine yakışmayan kelepçeli kürsü işgaline de tanık olduk. Dün CHP'lilerin Meclis'teki sakinliğinin şaşırttığını, hayra alamet olmadığını ve AK Partililerce kaygıyla izlendiğini yazmıştım. O kaygı boşuna değilmiş. CHP'den ihraç edilen Aylin Nazlıaka Meclis'te öyle bir eylem yaptı ki onca gerilime imza atan CHP'li aktörleri bile utandırdı.
Sonucu bir AK Parti milletvekili şöyle yorumladı: "CHP'nin sorumlu isimleri 97 yıllık Meclis kürsüsünü işgal edip kırıyorsa, sorumsuzu da o kürsüyü kelepçeliyor."
O gerilimli saatlerde Meclis kulislerindeydim. Eylem duyulur duyulmaz meclis kulislerinde dolaşan iktidar veya muhalefet milletvekillerinin yüzleri asılmaya başladı. Kısa bir süre AK Parti kulisinde Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Feyzullah Kıyıklık, Agah Kafkas'la sohbet ettim. Hepsi de Meclis'teki gerilimi muhalefetin siyaset üretememesine ve iletişimsizliğe bağlıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 395 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 569 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar