Kars’a ‘deniz’ geldi

Bugün sizi, terör saldırılarından, küresel kuşatmalardan, kısır siyasi çekişmelerden uzaklaştırıp, "Orada, uzakta bir köy var, gitmesek de görmesek de bizim" denilen yerlerin, bugün nasıl "bizim"...

Bugün sizi, terör saldırılarından, küresel kuşatmalardan, kısır siyasi çekişmelerden uzaklaştırıp, "Orada, uzakta bir köy var, gitmesek de görmesek de bizim" denilen yerlerin, bugün nasıl "bizim" kılındığını gösteren bir coğrafyaya götüreceğim.
Memleketim Kars'a...
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın davetiyle geçen pazar sabahı erken saatte Sabiha Gökçen'deydim. Kars'a davetin iki gerekçesi de şaşırtmıştı beni... Kars'ta Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlanacak, o kutlama töreninde de yelken ve kano yarışlarını kazanan sporculara ödülleri verilecek.
Nasıl yani, Kars'ta deniz mi vardı?
Çocukluğumdan hayal meyal hatırladığım, sonradan tanıdığım ama hiç dokunmadığım memleketimin güzel Çıldır Gölü'nde yelken ve kano yarışları yapılacak, Kabotaj Bayramı kutlanacaktı.
Bu hayal gibi bir şeydi. Oraya gittiğimde o hayalin gerçek olduğuna, eskiden siyasetçilerin mizah konusu "deniz bile getireceğiz..." vaadinin nasıl malzeme olmaktan çıktığına tanık oldum. Yıllar yılı çevresinde iki küçük barakadan başka bir şey olmayan göl, şimdi bölge insanının yararlanacağı, sadece sazan balığı yenilen, kışın donduğu için üzerinde kızakla gezilen bir göl değil, üzerinde her türlü su sporunun yapıldığı bir "deniz" olmuş.
Bu sadece görüntüde bir dönüşüm değildi; arkasında hedefi olan bir siyasi akıl vardı. Bakan Arslan, o siyasi aklın liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve denizci Başbakan Binali Yıldırım'a bölge adına teşekkür ediyor ve ekliyordu:
"Biz de onların izinden giderek ülkemizin her yerini erişilebilir, ulaşılabilir hale getirmek için gecemizi gündüzümüze katıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.696 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.614 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 725 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar