Kaftancıoğlu gidici mi?

CHP'de kongre süreci Muharrem İnce'ye yönelik itibarsızlaştırma operasyonuyla başlayınca, öyle bir hava oluştu ki genel başkan yardımcısından ilçe yöneticisine herkesi bir "tasfiye" korkusu sardı.

Kimse kongre hakkında konuşmuyor.

Bir anlamda CHP, "Aman başıma bir iş gelmesin" diyenler partisine dönüştü.
Zaten farklı bir fikri hat üzerinden siyaset yapılmadığı için herkes "pozisyonunu" koruma derdinde. Partinin sağısolu, Kemalist'i-Sosyal demokratı kalmadığı gibi siyasi rekabet de yerini kişisel güç savaşına bıraktı.

Bu fotoğraf büyük metropollerde çok daha net görünüyor. Özellikle de İstanbul'da. Önümüzdeki İstanbul CHP kongresinde inanılmaz bir "güç savaşı" yaşanacak. Belediyeler, ilçeler bile grup grup ayrılmış durumda. Baykalcılarİnceciler gibi tutunmayanlar olduğu gibi tek tek ayakta kalmaya çalışanlar da var. Ama hepsi "Genel Başkana biat" etmekte hemfikirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.608 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 721 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar