İzmir’deki milyonluk rant kavgasında kimler var?

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür’ün bugünkü (23.04.2022)''İzmir’deki milyonluk rant kavgasında kimler var?’’ başlıklı yazısı.

İzmir'i uzun yıllardır CHP yönetiyor. İlçeleri de büyük çoğunlukla CHP'nin elinde. Bir anlamda İzmir, CHP'nin yönetim anlayışını ortaya koymak açısından rol model bir şehir...
Peki, nasıl bir rol modellik yapıyor?
Şehircilik açısından durumun parlak olmadığını İzmirliler de biliyor ama İzmir'de ondan daha vahim şeyler oluyor. Dün Menemen üzerinden yaşananların bir kısmını yazdım. Şimdi devam edelim.
Menemen'in CHP'li eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy, günlerdir içinde CHP Genel Başkan Yardımcılarının, milletvekillerinin ve danışmanların da yer aldığı bir "yolsuzluk ve kumpas" rezaletini bütün ayrıntılarıyla anlatıp duruyor.
En çarpıcısı ise 1 milyon metrekarelik bir arsa üzerinden dönen dolaplar. Kumpasla cezaevine sokulduğunu söyleyen Aksoy, bu olayı şöyle anlatıyor:
"Menemen Seyrek'teki arsa, deniz kenarı değil ama körfezi görüyor. Çok rağbet gören Foça'ya yakın bir yer. İmara açık 1 milyon metrekarelik bir arsa. Biz buraya planladık, üzerinde 1300 adet villa, Bornova Forum tarzı yatay bir AVM ve bir de benzinlik olacak şekilde ihaleye çıkacaktım. Belediyeyi ayağa kaldıracak bir projeydi.
Açık ihalede kim fazla verirse o alacaktı. Belediye için sürekli gelir kaynağı olacaktı."
Proje inanılmaz ses getirir ve İzmir'in siyaset kulislerinde Menemen konuşulur. Tabii bu birilerinin iştahını da kabartır. Sonra ne oldu dersiniz?

İŞTE İŞTAHI KABARAN CHP'Lİ VEKİLLER
Aksoy, Veryansıntv'de o iştahı kabaranların CHP'li vekiller olduğunu şöyle anlatıyor:
"Birkaç gün sonra Bayraklı'da bir plazaya davet edildim. Davet eden İzmir'in iki CHP'li milletvekiliydi. Gittim tabii... 'Açık ihale olmasın' dediler. Farklı şirketler girmiş gibi pazarlık usulü yönünde telkinde bulundular. Göstermelik pazarlık işte...Biliyorsunuz açık ihaleye KİK gözetiminde çıkarsınız; ihaleyi, şartnameye uygun kim yüksek verirse o alır."
Aksoy, onlara "hayır" cevabını verir:
"Mümkün değil, 1 milyon metrekare koca alan, açık ihale olmadan olmaz, halka cevap veremem."
Çok değil, bu görüşmeden 2.5 ay sonra da Belediye Başkanı Aksoy tutuklanır ve cezaevine girer. Dün yazdım, cezaevi süreci de Aykut Erdoğdu'nun gösterdiği 63 bin liralık sahte belgeyle başlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 468 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 566 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar