İmamoğlu-Kaftancıoğlu kavgasında son tango

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (01.12.2022)''İmamoğlu-Kaftancıoğlu kavgasında son tango'' başlıklı yazısı.

Siyasette kutuplaşmadan şikâyet eden muhalefet aktörlerinin birbirlerini itibarsızlaştırdıklarını görünce, kimlerin kutuplaşmadan beslendiği çok daha net ortaya çıktı.
Bu konuda sadece CHP-İyi Parti veya İyi Parti-HDP arasında ağza alınmayacak, hatta siyaseten "düşmanlaştırıcı" sözler söylenmiyor, aynı zamanda CHP içi aktörler arasında da ağır hakaretler bitmek bilmiyor.
Neredeyse bir haftadır medya ve siyaset kulisleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP'nin siyasi yasaklı olduğu halde hâlâ il başkanı olan (nasıl oluyorsa) Canan Kaftancıoğlu arasındaki kavgayı konuşuyor. Özellikle de küfürbazlığıyla meşhur yasaklı il başkanı Kaftancıoğlu'nun, İmamoğlu için söylediği "müteahhit kafalı" ve "şizofren" iddialarını...
Bu konuda fondaş medya dut yemiş bülbül gibi... Çünkü biliyorlar, attığı tweet'lerle Kaftancıoğlu'nun küfürbaz olduğunu.
Biraz utana sıkıla, hatta sitem ederek konuya karanlık oda girdi ama o da "yalan" kulis bilgileriyle yüzüne gözüne bulaştırdı. Neymiş, olay Kars lobisi kaynaklıymış. İmamoğlu medyasının böyle ucube bir yöntemle savunma yapmasına doğrusu şaşırmadım ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim: Kendinizi yormayın, işini iyi yapan Karslı gazetecilerin sayısı hiç az değil ve arkalarında sizler gibi iç ve dış "vesayet lobileri" yok.
Gelelim asıl kavgaya... Bu kavga basit bir küfür kavgası değil, bir iktidar savaşı... Bu iktidar savaşında İmamoğlu ile Kaftancıoğlu son tangoyu yapıyor. Arka planda Kılıçdaroğlu var. Bunu kirleterek yapmaları onların siyasi kifayetsizlikleriyle ilgili... Gazeteciler sadece tespit yapıyor ve o "kirli dili" açığa çıkartıyor, o kadar. Dikkat edin o küfürleri de, hakaretleri de CHP'liler kulaklarıyla duyduğu için kimse inkâr edemiyor. Ama kimse de çıkıp "Kral çıplak" diyemiyor. İmamoğlu'na destek veren Büyükçekmece, Küçükçekmece, Beylikdüzü, Kartal ve Beşiktaş belediye başkanları dışında açık tavır koyan da yok. Herkes "huzursuz" ve beklemede... Diğerleri "Ya İmamoğlu gelirse?" hesabı yapıyor.
Yasaklı Kaftancıoğlu, bu belirsiz siyasi zeminde Kılıçdaroğlu lehine siyaset yaptığını göstermek için "hakaret" ediyor ve hakaretlerinin sızmasından da rahatsız değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 260 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar