İktidara uyarı, CHP’ye kredi ne anlama geliyor?

Tam 36 yıl sonra 89 seçimleri benzeri ezber bozan, kazananların bile beklentisini aşan bir yerel seçim yaşandı. Demokrasi adına, ülkenin seçim geleneği adına çok başarılı bir seçim oldu. Hatta...

Tam 36 yıl sonra 89 seçimleri benzeri ezber bozan, kazananların bile beklentisini aşan bir yerel seçim yaşandı. Demokrasi adına, ülkenin seçim geleneği adına çok başarılı bir seçim oldu. Hatta sonuçlar, yıllarca sandıklara gölge düşürenlere, her seçimde hatayı kendinde aramak yerine "Oylar çalındı" diye bahane arayanlara güzel bir ders oldu.
Peki, genel seçimlerin üzerinden topu topu 9 ay geçmesine rağmen yerel seçimde sandıklardan herkesi hatta birinci çıkan CHP'yi bile şaşırtan bir sonuç çıkması ne anlama geliyordu?
İşin sırrı hayat pahalılığından emekliler meselesine, partinin halka ilişkisinden aday belirleme sürecine kadar birikmiş onlarca soruna halkın verdiği tepkide ve büyük oranda güçlü iktidarlara karşı muhalefet arayışında yatıyor. Halk yerel seçimi bir "uyarı" olarak değerlendirdi. Hizmeti değil, hayat pahalılığından sıdkı sıyrıldığı için iktidara mesaj vermeyi önceledi.
Tabii sadece iktidara değil, yıllar sonra birinci parti yaptığı CHP'ye mesaj verirken diğer muhalefet partilerine de ders verdi:
Halkın mesajını doğru okuyan ve sıcağı sıcağına değerlendiren Başkan Erdoğan yaptığı balkon konuşmasında benzer bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
68’lilerin torunları sarsıyor 29 Nisan 2024 | 521 Okunma Akşener ve ‘mıntıka temizliği’ 28 Nisan 2024 | 721 Okunma Özgür Özel’e iki koldan saldırı 27 Nisan 2024 | 853 Okunma Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.767 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.631 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar