HDP’li Önder’den Millet İttifakı’na ‘kör bıçak’ suçlaması

"İktidar gidecek ama gelecek olan da kör bıçağıyla bekliyor."

Brüksel'de NATO'nun geleceği kadar, Türkiye-ABD ilişkilerinin geleceği de masaya yatırılacak. Nasıl bir sonuç çıkacağını göreceğiz ama tesadüf mü bilmiyorum, aynı zaman diliminde iç siyaseti yakından ilgilendiren bir gelişme gözlerden kaçmamalı. HDP'den ve çevresindeki hareketlilikten söz ediyorum.
Bir süredir HDP-Millet İttifakı ilişkisi çok yoğun tartışılıyor. Yapılan açıklamalar el yükseltme mi yoksa yeni bir siyasi arayışın işareti mi belli değil.
Ancak ilk kez bu tabloyu sarsan bir çıkış var. Konuşan kişi de sıradan biri değil, çözüm sürecinde sık sık İmralı'ya gidip Öcalan'la görüşen, Öcalan'ın kendisini temsil etme yetkisi verdiği bir isim: Sırrı Süreyya Önder. Çok eskiye dayanan arkadaşlığımıza rağmen son zamanlarda yüz yüze görüşemesek de siyasetteki rolünü yakından izliyorum.
Birkaç gün önce gazeteci İrfan Aktan'la yaptığı son söyleşisini de pürdikkat okudum. Yazının....

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.508 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.422 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 713 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar