HDP kapatma davası ve olası sonuçları

Yeni paradigma iki eksende sürdü: Dışarıda PKK'yı durdurmak, içeride de siyasi ayak HDP'nin "dağ"a insan taşıyan merkez olmasına izin vermemek

Anayasa Mahkemesi'nin kabulüyle HDP'nin kapatılma süreci başladı. Türkiye partiler mezarlığı olmamak için 2010 yılında önemli bir adım atmış ancak o adım, ne yazık ki bugün parti kapatmaya karşı çıkan CHP ve HDP'nin oylarıyla yarım kalmıştı.
Bu yüzden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Parti kapatmaya karşıyım" demesi, HDP'lilerin timsah gözyaşları dökmesi inandırıcı değil.
Mevcut hukuk sisteminde parti kapatma var ve HDP de kapatılmak için her şeyi yaptı.
Mesele, HDP'yi kapatmanın siyasi yansımasında...
Bu konuda iki yaklaşım öne çıkıyor. Birinci görüşe göre; HDP kapatılmamalı, çünkü mağduriyet yaratır ve tıpkı geçmişteki gibi bu işten büyüyerek çıkar. Bu nedenle devlet desteği kesilerek ve siyasi aktörlere yasak konularak HDP yalnızlaştırılmalı.
İkinci görüş ise, HDP hukuken kapatılmayı çoktan hak etti. PKK'yla arasına mesafe koymadığı gibi ilişkisini de sürdürdü.
Dünyada hiçbir demokrasi buna izin vermez. İspanya'nın Herri Batasuna'ya izin...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 646 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar