Hafıza 15 Temmuz

İnsanlık tarihi, bir anlamda zulme, baskıya ve zorbalığa karşı direniş tarihidir. Bugün eğer demokrasiden, bağımsızlıktan, hukuktan söz ediliyorsa, bunda ağır bedeller ödenen o derin tarihin, o tarih içindeki toplumsal direnişlerin büyük katkısı var.

15 Temmuz o tarih içindeki en anlamlı hatta en önemli dönüm noktalarından biridir. İçeriden ve dışarıdan yapılan bütün itibarsızlaştırmalara rağmen, bu gerçek her geçen gün çok daha net ortaya çıkıyor. Bunu anlamak ve hafızamıza kaydetmek için o müzeyi görmek gerekiyor.
Açılışı dün Başkan Erdoğan tarafından yapılan "Hafıza 15 Temmuz" müzesinden söz ediyorum.
O kanlı gecenin en simgesel mekanı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki Şehitler Anıtı'nın hemen yanında kurulan müzenin bildiğim kadarıyla dünyada pek örneği yok.
Müzeye adım atar atmaz, dakika dakika 15 Temmuz gecesi yaşanan kaosu, darbe girişimini, o girişime karşı milletin sokaklara dökülerek çıplak bedenleriyle verdiği mücadeleyi, başta Başkan Erdoğan olmak üzere siyasi aktörlerin dik duruşunu izlerken, gözleriniz dolup, boğazınız düğümlenirken, böyle bir tarih yazan halkın mensubu olmaktan da gurur duyuyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 53 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 646 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar