Göç küresel bir tuzak mı?

Başta CHP olmak üzere eski ve yeni bütün muhalefet partileri, uzun süredir Suriyeli mülteciler üzerinden akla hayale gelmeyen yalanlar ve ırkçılığa varacak yaklaşımlarla sert bir muhalefet yürütüyor. Halk...

Başta CHP olmak üzere eski ve yeni bütün muhalefet partileri, uzun süredir Suriyeli mülteciler üzerinden akla hayale gelmeyen yalanlar ve ırkçılığa varacak yaklaşımlarla sert bir muhalefet yürütüyor. Halk, birkaç seçimde bu iftiraları ciddiye almadığını gösterdiği halde muhalefet bu ırkçı dilden vazgeçmedi.
Yalanlara da ırkçı yaklaşımlara da devam etti. Hâlâ Suriyelilerin devletten maaş aldığı, üniversitelere sınavsız girdiği, hastanelerde bedava muayene edildiği yalanını sürdüren siyasi aktörler var.
Onlar şimdi hedefe Afganistanlıları koymuşlar.
Nefretin altyapısını da muhalefetin besleme medyası, "İktidar göçü yönetemiyor, her yanı Afganistanlılar sardı" kara propagandasıyla yapıyor.
Oysa göç meselesi sadece bizim çevremizde, coğrafyamızda yaşanmıyor, dünyanın birçok bölgesinde yaşanıyor ve küresel adaletsizliğin bir ürünü. Ülkeler arasındaki mevcut gelir adaletsizliği sürdükçe de göç kaçınılmaz.
Ama daha vahim olanı ve başta Türkiye olmak üzere birçok ülkeyi asıl tehdit eden, ABD'nin işgali veya müdahalesi sonucu iç savaşların yarattığı göç dalgası.
Bugün Türkiye'nin önünde, ABD'nin Afganistan'la başlayan, Irak...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.584 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 714 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar