Fuller asıl kavgayı anlatıyor

Türkiye-ABD ilişkileri tarihi aslında bir darbeler ve sorunlar tarihidir. Bugün karşımıza çıkan Rıza Sarraf davası da bu sorunlu ilişkinin bir ürünü ve darbelerin yeni versiyonudur. Çok uzağa gitmeye gerek...

Türkiye-ABD ilişkileri tarihi aslında bir darbeler ve sorunlar tarihidir. Bugün karşımıza çıkan Rıza Sarraf davası da bu sorunlu ilişkinin bir ürünü ve darbelerin yeni versiyonudur. Çok uzağa gitmeye gerek yok; 15 Temmuz kanlı darbe girişimi ortada duruyor. ABD'nin destek verdiği bu kanlı darbe başarılı olsaydı bugün Sarraf davası diye bir şey olmayacaktı. Aynı şey 17-25 Aralık darbesi için de geçerli.
FETÖ'cülerin organize ettiği o darbenin "yolsuzluk" kılıfıyla sunulması sadece bir tuzaktı. Hedef yolsuzluk yargılaması yolunu açarak siyasi iktidarı yaralı hale getirip yıkmaktı.
Seçimle başaramadıklarını böyle başaracaklardı.
CHP'yi heveslendiren ve kirli ittifakın parçası haline getiren de bu... Bu tutmadı çünkü halk kirli tezgâhı gördü.
Şimdi başta ABD olmak üzere CHP ve bir kısım medya aynı tezgâhı bir kez daha yutturmanın hesabı içinde. Tezgâhın yolsuzlukla hatta İran ambargosuyla ilgisi yok. Bu tamamen Türkiye'nin bölgesel güç olması ve bağımsız siyaset izlemesiyle ilgili.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.464 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.611 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 723 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar