FETÖ’nün Trump korkusu

ABD seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasıyla dünyada nelerin, nasıl değişeceğini ocaktan sonra görmeye başlayacağız. Ama Türkiye ile ilişkilere ilişkin bazı ipuçları var. Bu konuda daha adım...

ABD seçimlerini Donald Trump'ın kazanmasıyla dünyada nelerin, nasıl değişeceğini ocaktan sonra görmeye başlayacağız. Ama Türkiye ile ilişkilere ilişkin bazı ipuçları var. Bu konuda daha adım atılmadan anti propaganda yapılmaya başlandı bile... İçeriden ve dışarıdan Türkiye karşıtları harekete geçmiş durumda.
Özellikle Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Flynn'ın geçmişte ve seçim sürecinde Türkiye'ye ilişkin söyledikleri, hatta söylemedikleri üzerinden yazılan köşeler, yapılan haberler deyim yerindeyse tam bir algı operasyonu.
Bunun en önemli nedeni de, başını FETÖ'nün çektiği Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlarının yatırım yaptıkları Hillary Clinton'un seçimi kaybetmesi ve seçim günü Flynn'ın FETÖ hakkında zehir zemberek bir yazı yazmasıydı. Flynn, o yazıda Gülen'i Bin Ladin'e benzetmiş ve şöyle yazmıştı:
"...Pensilvanya'da oturan karanlık İslami molla Fetullah Gülen. Gerçekten bir ılımlı olsa ne sürgünde olurdu ne Recep Tayyip Erdoğan ve onun hükümetinin düşmanlığını çekerdi..."
Yazı, yeni dönemde Trump yönetiminin Türkiye'ye zarar veren darbeci FETÖ'ye nasıl baktığının ilk işaretiydi. Bu ilk işaret, seçim sonuçlarıyla FETÖ ve onun arkasında duran ABD'deki güçler için sonun başlangıcıydı.
Aslında FETÖ, arkasında CIA da olsa ABD için artık riskli olmaya başlamıştı. İşte bu korkuyu hisseden FETÖ'cüler, çevrelerini de harekete geçirerek ABD ve Türkiye medyasında Flynn'a cephe açıyor, onunla ilişkili herkese yönelik algı operasyonu yürütüyordu.
Bu nedenle Flynn'ın geçmişte Türkiye için, İslam için söyledikleri cımbızlanarak yazılıyor, Türkiye ile Trump yönetimi arasında henüz başlamayan ilişkiler zehirlemek isteniyordu.
Üç gün önce Cumhuriyet gazetesinde çıkan, "Trump'tan 'Bağımsız Kürdistan' açıklaması" tam da bu tür haberlerden biriydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 630 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar