FETÖ’nün partisi olsaydı

FETÖ'nün siyasi ayağı meselesi çok tartışıldı ve henüz bir sonuca ulaşmış değil. Ancak şu gerçek biliniyor, FETÖ zihniyeti başından beri tek bir partiyi değil, bütün partileri etkisi...

FETÖ'nün siyasi ayağı meselesi çok tartışıldı ve henüz bir sonuca ulaşmış değil. Ancak şu gerçek biliniyor, FETÖ zihniyeti başından beri tek bir partiyi değil, bütün partileri etkisi altına almak isteyen, yeri geldiğinde kullanan bir yaklaşıma sahip.
Bunu da son 40 yıla damgasını vuran bütün partilerde görmek mümkün.
Şimdi ise FETÖ'nün partilerle ilişkisinde çok daha vahim bir durum var. Soru şu: Acaba bugün FETÖ'nün HDP gibi bir siyasi partisi olsaydı CHP'nin yaptıklarından farklı ne yapardı?
Hiçbir şey... Çünkü koskoca Cumhuriyetin kurucu partisi CHP'nin bugünkü yönetimi, FETÖ'nün bir partiye ihtiyacını aratmayacak işler yapıyor.
Hatırlayın, CHP, özeliklle 17-25 Aralık yargı darbesinden sonra aleni bir şekilde o günkü adıyla Paralel Yapı'yla siyasi ittifak yaparak her türlü yasa dışı belge ve bilgilerini kullandı. Seçilmiş hükümeti devirmek için FETÖ'nün devreye soktuğu bütün kirli tezgâhlara -MİT TIR'ları dahildestek verdi.
Son bir yıldır ise aynı şeyi 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili yapıyor. O gece halkın darbecilere karşı verdiği tarihi mücadeleyi itibarsızlaştırmak için akla hayale gelmeyen yalanlar uyduruyor.
İşin başını da yine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çekiyor. Böylece koca CHP'nin önde gelen siyasi aktörleri, enerjilerini yeni siyaset üretmek, topluma umut vermek yerine 15 Temmuz'u unutturmaya harcıyor.
Bu da FETÖ'nün ve arkasındaki küresel güçlerin işine yarıyor. Yani anlayacağınız FETÖ'nün siyasi partisi olsaydı bundan daha iyisini yapamazdı. Kısaca dünün F-Tipi örgütü unutturan bugünün emperyalizmle ilişkisi açığa çıkan darbeci örgütünü sahiplenen bir CHP aklı var karşımızda.
Bu siyasi rezillik şimdi CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın açıklamalarıyla sürüyor. Adam, FETÖ'cü pilotların neden bombaları daha etkili kullanmadıklarını darbenin kontrollü oluşuna bağlıyor. Telsiz konuşmaları, görüntüler umurunda değil. Bu kadarını mahkemede yargılanan o pilotlar ve o darbeciler bile yapamazdı.
Ama CHP'li Akaydın sıkılmadan yapıyor ve o geceyi "tiyatro" olarak niteliyor. Tıpkı FETÖ lideri gibi... Hatırlayın FETÖ lideri BBC'ye verdiği demeçte 15 Temmuz gecesi yaşananları "tiyatro" olarak nitelemişti.
FETÖ'nün siyasi partisi olsaydı bu kadarını yapabilir miydi?
Peki, bu durum CHP içinde hiç mi rahatsızlık yaratmıyor?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 502 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 566 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar