FETÖ’nün çiftliği ve Kanada ordusunda bir imam

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in Kanada'ya kaçacağı iddiası aslında 2015'ten beri konuşulan ve gündemde olan bir konu. Bir süre önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamasıyla tekrar gündeme geldi. Bakan...

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in Kanada'ya kaçacağı iddiası aslında 2015'ten beri konuşulan ve gündemde olan bir konu. Bir süre önce Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın açıklamasıyla tekrar gündeme geldi. Bakan Bozdağ, birkaç seçenekten biri olarak Kanada'ya kaçacağına ve bir çiftlik aldığına dikkat çekiyor ve şöyle diyordu:
"Kanada'nın hukuki statüsü biraz farklı ve Türkiye ile Kanada arasında bu anlamda bir anlaşma da yok. O yüzden orayı biraz daha tercih ediyorlar. Şu anda bunlar istihbarat. Başka ülkelerde de bir arayış var."
Aslında Kanada, uzun yıllardan beri FETÖ liderinin kapsama alanında olan bir ülke. Yapıyı iyi bilinler, FETÖ liderinin uzun yıllardır Kanada'ya "cankurtaran adası" olarak baktığını söylüyor. Bir anlamda yapının rahat nefes alacağı yer gözüyle bakılıyor. Bunda Kanada'nın göçmenlere fırsat sunması, sosyal olanaklarının güçlü olması kadar ABD'ye yakınlığının da etkisi var. Kısaca FETÖ Kanada'ya uzun zamandır ikinci adres olarak bakıyor.
Bu ülkeyle ilişkileri de İsmail Büyükçelebi'nin yürüttüğü biliniyor. 2009'da THY, Kanada'ya ilk uçuşunu yaptığında Toronto'ya gitmiş ve o dönem çok konuşulan Tuncay Güney'le görüşmüştüm. O gezide bir gerçeği daha gördüm, FETÖ Kanada'da bir hayli etkili.
Önemli şehirlerinde ilk, orta ve lise eğitimi veren Nil Academy adında bir okulları var. Gerçi 17-25 Aralık darbesinden sonra oradaki Türkler ağırlıkla çocuklarını bu okullardan çekmişler ama FETÖ yine de etkili. Özellikle de diğer Müslüman halklar üzerinde. Bir de Türkiye'deki Kürt sorunu bahane edilerek PKK'lılara kolay göçmen statüsü alınmasında FETÖ katkısından söz ediliyor. Tüm bu çalışmaları da Toronto'da büyük organizasyonlar yapan Turkish Canadian Chamber Of Commerce isimli merkez yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.441 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.422 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 712 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar