FETÖ’nün ABD’deki stratejik aklı

FETÖ ile birçok ülkede mücadele sürüyor ama en önemlisi FETÖ'yü koruyup kollayan ABD'deki durum. Bu konuda, Trump yönetiminden çok şey bekleniyordu ama ABD iç iktidar savaşı bu beklentiyi boşa...

FETÖ ile birçok ülkede mücadele sürüyor ama en önemlisi FETÖ'yü koruyup kollayan ABD'deki durum. Bu konuda, Trump yönetiminden çok şey bekleniyordu ama ABD iç iktidar savaşı bu beklentiyi boşa çıkardı. Bu mücadele yüzünden Trump, FETÖ elebaşı Gülen'i Bin Ladin'e benzeten önemli adamı Mike Flynn'i bile kaybetti.
Flynn, o çıkışı ve Türkiye ile ilişkileri nedeniyle de soruşturuluyor. İşte bu soruşturmada kilit rol oynayan bir isim var; Tony Podesta... Önce medyaya düşen şu haberi okuyalım: "ABD'de Demokratlara yakın faaliyet gösteren lobi firması Podesta Grup'un kurucusu Tony Podesta'nın, firmasının Rusya soruşturmasına takılmasının ardından görevinden ayrılma kararı aldığı bildirildi."
Küçük bir haber gibi görünüyor ama Türkiye'nin FETÖ ile mücadelesi açısından ABD'de atılmış en önemli adım bu... Çünkü Podesta, Hillary Clinton'ın kampanya başkanlığını yürüten kardeşi John Podesta ile birlikte FETÖ'nin ABD'de tutunmasında kilit rol oynayan isimlerin başında geliyor. İki kardeş kurdukları Podesta Grup şirketiyle birçok ülkeyle birlikte FETÖ'ye de lobi hizmeti verdi.
Bu iki kardeş, Trump seçimi kazandıktan sonra da Trump'ı önce Rusya sonra da Türkiye ile ilişkiler üzerinden vurma planını oluşturdular. Onlara göre, Trump ve ekibini vurmak için eski bir yasa (FARA) yani Yabancı Casus Kayıt Yasası devreye sokulmalıydı. Bu yasaya göre, yabancı bir ülkeye ABD'li bir şirket lobi hizmeti veriyorsa, bunu devlete bildirmeleri gerekiyordu. Özel yetkili savcı Robert Mueller bu nedenle görevlendirildi ve Rusya soruşturmasını başlattı. Trump'a yakın birçok isim de soruşturuldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 353 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 569 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar