‘Eyvah, THK’ya da çöktüler’

Türkiye, tarihinin en büyük orman yangınlarını yaşarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangını söndürmeye katkı vermek yerine alevlendirmek için öyle bir yol seçti ki, hem...

Türkiye, tarihinin en büyük orman yangınlarını yaşarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yangını söndürmeye katkı vermek yerine alevlendirmek için öyle bir yol seçti ki, hem yangınla mücadele edenlerin moralini bozdu hem de sokağı ateşleyerek toplumsal gerilimi artırdı. Yöntemi de klasik vesayetçi yöntemiydi, Atatürk'ü ve kurduğu Türk Hava Kurumu'nu kullanıyordu.
O andan itibaren, yangını oturduğu yerden izleyen, fondaş medyadan tek yönlü bilgilenen tuzu kurular da feryat figan bağırmaya başladı:
"Nerde bu devlet? Neden THK uçakları uçurulmuyor?"
Kimsenin gerçeği öğrenme derdi yoktu. Yalan haberler ve provokatörler de devreye girince, toplumsal ve siyasi ortam da yangın yerine döndü.
Oysa THK uçakları meselesi çok değil iki yıl önce de gündeme gelmiş ve çok tartışılmıştı. Ama o günlerde yerel seçimlerden yeni çıkıldığı için Kılıçdaroğlu ve "dostları" için kullanılabilir cazip bir malzeme değildi ve dönüp kimse THK gerçeğine bakmadı bile.
Şimdi gelin o günlere gidelim ve üst üste yazdığım yazılardan özetle olanları...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.718 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.615 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 726 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar