Ey Türk solcusu, bak Brezilyalı yoldaşların ne diyor?

Çok yazıldı, hatta küresel merkezlerin en etkili gazetelerinden Washington Post, 14 Mayıs 2023 seçimlerini, "Dünyanın en önemli seçimi" ilan etti. Sadece gazete ve dergilerin kapağına bakmak bile emperyalist merkezlerinin...

Çok yazıldı, hatta küresel merkezlerin en etkili gazetelerinden Washington Post, 14 Mayıs 2023 seçimlerini, "Dünyanın en önemli seçimi" ilan etti.
Sadece gazete ve dergilerin kapağına bakmak bile emperyalist merkezlerinin Türkiye seçimlerine nasıl baktıklarını anlamaya yeterdi.
Batı içeriden ve dışarıdan bütün güçleriyle Başkan Erdoğan'ın "seçimle" gitmesi için uğraştı. FETÖ'sü, PKK'sı, ekonomik tetikçileri hepsi devredeydi.
Batı, öyle bastırdı ki, sonunda kendi ırkçılarına benzettiği cumhuriyetin kurucu partisi koca CHP'ye "Suriyeliler gi-de-cek" dedirtti.
Bu yüzden 14 ve 28 Mayıs seçimleri sadece bir iç siyasi rekabet seçimi değil, emperyalizme teslim olma ya da olmama seçimiydi. Bu da sadece PKK veya FETÖ karşıtlığından ibaret değildi; asıl problem ülkeyi kuşatan ABD gerçeğiydi ve halk bunu gördü.
Muhalefet ve onlara akıl veren aklıevvel uzmanlar ise aylarca halka sadece cebini düşünen "yaratık" gözüyle baktı, "Tencere iktidar götürür" diye boğazlarını yırtarcasına bağırdı.
Oysa halk sadece cebini değil, ülkesini ve geleceğini de düşündü ve ona...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.608 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 717 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar