En çok kaybedeni seçen kurultay

Hafta sonu CHP kurultayı var. Kimse CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'ndan bir sürpriz beklemiyor. Klasik Kaybedenler Kulübü bir araya gelecek, en çok kaybedeni yeniden genel başkan seçecek. Bu nedenle genel, yerel, cumhurbaşkanlığı...

Hafta sonu CHP kurultayı var. Kimse CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'ndan bir sürpriz beklemiyor. Klasik Kaybedenler Kulübü bir araya gelecek, en çok kaybedeni yeniden genel başkan seçecek. Bu nedenle genel, yerel, cumhurbaşkanlığı ve referandum dahil 9 seçimi kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu yeniden seçilecek.

Muharrem İnce dahil son dakika ortaya çıkan Ümit Kocasakal ve Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun da hiç şansları yok. İnce'nin imza toplaması da sonucu değiştirmeyecek. Diğer ikisi bunu bile başaramayacak. Göstermelik bir kurultaydan söz ediyoruz. Alın bir önceki kurultayda da aday olan İnce'yi... Şimdi ne söylüyor diye merak eden var mı? Sanmıyorum. Ama ben yine de İnce'nin; geçen kurultay öncesi dile getirdiği şu öngörüyü tekrar edip etmeyeceğini merak ediyorum:

"Başkanlık sistemi gelirse Recep Tayyip Erdoğan, 6 kez yendiği bu yönetimi yeniden yenecektir. Ben bunu görüyorum. Türkiye'nin vicdanına sesleniyorum. Bir otobüse biniyorsunuz, o otobüs 6 kez yolda kaza yapmış. 7'nciye aynı firmadan bilet alır mısınız?"

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 646 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar