Dünyanın ticaret koridoru Türkiye

Türkiye, son 15 yılda derin siyasi ve ekonomik sorunlarını aşmaya çalıştı. Siyasi sorunların bir kısmını da sessiz devrimlerle aştı. Ekonomik meselelerde ise önemli hamleler yaptı. Özellikle de...

Türkiye, son 15 yılda derin siyasi ve ekonomik sorunlarını aşmaya çalıştı.
Siyasi sorunların bir kısmını da sessiz devrimlerle aştı. Ekonomik meselelerde ise önemli hamleler yaptı. Özellikle de sağlık, ulaşım ve eğitim altyapısında tarihinde görmediği yatırımlar gerçekleşti.
Bu açıdan en dikkat çekici hamleler hiç kuşkusuz ulaşım alanında yaşandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim süreçlerinde veya toplum karşısına çıktığı her zeminde ısrarla bazı rakamlara vurgu yaptı, halen de yapıyor.
Sık sık şu rakamları seslendirdi: "Hava yolunu halkın yolu yaptık. 26 hava alanını 55'e çıkar- dık. 6500 kilometre bölünmüş yolu 21 bin kilometreye çıkardık."
Bu vurgu boşuna değil ve sadece rakamlardan oluşmuyor. Bugün Başbakanlık koltuğunda oturan Binali Yıldırım'ın başlattığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın yürüttüğü ulaşım hamlesinin hayatın içinde çok ciddi bir karşılığı var.
Şu kadar hava limanı, şu kadar demiryolu hattı veya şu kadar bölünmüş yol, sadece yolların hayatı kolaylaştırmasından ibaret değil. Onun arkasında, geleceğimizi derinden etkileyecek bir ticaret, istihdam, sanayi ve çevreye katkı beklentisi var.
Bugün sadece yol, liman, demiryolu hattı veya havaalanı yapılmıyor, gelecek Türkiye'nin güçlü temelleri atılıyor. Bir süre önce Bakan Ahmet Arslan'la bütün bu yapılanların yakın gelecekte ne anlama geldiğini ve geleceğini konuştuk.
Bakan Arslan, önce çok basit üç yarardan söz etti: "Birincisi, vatandaşı, bir yerden bir yere çok daha kolay ve ucuza götürmüş oluyorsunuz. İkincisi vakit nakittir derler, seyahat süresini kısaltarak zaman tasarrufu yapıyorsunuz.
Üçüncüsü, biz petrol ve doğalgaz ülkesi değiliz. Dolayısıyla akaryakıttan tasarruf çok önemli.
Tabii akaryakıttan tasarruf demek aynı zamanda karbon dioksit emisyonunu ve sera gazı salınımını azaltmak demek."
Bakan Arslan bunun parasal karşılığını da şöyle özetliyor: "Sadece karayolları projeleriyle ilgili yaptığımız çalışmalar şunu ortaya koydu. Zamandan yılda ülkeye yaklaşık 10 milyar, akaryakıttan ise 6 milyar TL tasarruf ediliyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 351 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 844 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar