Dün emperyalizme alet olanlar

Biden'ın gelişine sevinen, Trump'ın gidişini "bayram" diye kutlayan ne çok Amerikancı varmış aramızda. Bir o kadar da "Darbeyle değil, seçimle Erdoğan'ı devireceğini" söyleyen ABD Başkanı'na ses çıkarmayan ama tebrik etmek için can atan siyasetçi varmış.

ABD seçimlerinin yoğun tartışılması, siyasetçilerin, gazetecilerin hatta aydınların Trumpçı veya Biden'cı diye ikiye ayrılması herhalde basit bir siyasi kamplaşma değil.

Bu herhalde sömürge olmadan "zihni sömürgeleştirilen" bir aydın ve siyasetçi gerçeğimizeişaret ediyor. Bir anlamda gizli mandacıların varlığına...

İlginç olansa bu türün son zamanlarda daha çok "sol" aydınlar arasından çıkması... Bunların bir ortak özelliği daha var; hayatlarının bir yerinde mutlaka ya darbe yapan cuntaların içinde yer almışlar ya da bir darbeye dışarıdan destek olmuşlar.

Bu tipleri, en son topluca ABD seçim sürecinde gördük.

Bu köşe yazısını aşağıdaki linke tıklayarak sesli bir şekilde dinleyebilirsiniz

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.202 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.420 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 711 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 544 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 659 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar