Dışarıdaki FETÖ okullarına millet sahip çıkmalı

İçinden geçtiğimiz günlerin, en kritik ve en önemli meselesi hiç kuşkusuz FETÖ'ylü mücadeledir. Farklı küresel güçlerin konjonktürel olarak destek verdiği bir terör örgütünden söz...

İçinden geçtiğimiz günlerin, en kritik ve en önemli meselesi hiç kuşkusuz FETÖ'ylü mücadeledir. Farklı küresel güçlerin konjonktürel olarak destek verdiği bir terör örgütünden söz etmiyoruz. Karşımızda bizzat yeni küresel emperyalizmin kendi dışındaki tüm ülkeleri içeriden kuşatabilecek, onun aklını taşıyan ve her yolu mubah sayan bir örgüt var. Bu örgütle dünya üzerinde en açık ve sert mücadele yürüten de bir Türkiye var.
Bu kolay bir mücadele değil. İçeride en azından son bir yılda, FETÖ'ye karşı inanılmaz bir hukuki ve siyasi mücadele yürütüldü. Örgüte, eğitim ve iş dünyası üzerinden güç ve can veren ana damarları kesildi. Ancak, hâlâ özellikle siyaset üzerinde ve algı oluşturmada etkinliği sürüyor.
Başta CHP olmak üzere muhalefetin FETÖ'ye can suyu taşıyan "kontrollü darbe" yaklaşımları düşünülenden çok fazla bu ülkenin geleceğini tehlikeye sokuyor. Tabii bu işin sadece ülke içi boyutu... Bir de ülke dışı boyutu var ki, önümüzdeki sürecin en tehlikeli saldırıları büyük olasılıkla dış ülkeler üzerinden yapılacak.
Kimi ekonomik ilişkileri zora sokacak, kimi siyasi gerginlikleri yükseltecek. Zaten başta Almanya olmak üzere birçok AB ülkesi 15 Temmuz'dan bu yana bu saldırıları hayli artırdı. Devlet, siyasi iktidar ve muhalefetin bir kesimi Türkiye'ye yönelik bu saldırılara direniyor ve yer yer karşı atağa da geçiyor ama yetmiyor. Topyekûn bir karşı çıkışa ihtiyaç var.
Devletten siyasete, akademisyenlerden sivil topluma, her kesimin ilişkili olduğu yurtdışı merkezleri harekete geçirmesinin tam zamanı. Bu alanda, çok basit ve çok anlamlı bir çıkış yolu da var. FETÖ yıllar yılı bu ülke insanını, eğitim üzerinden yaptıklarıyla kandırdı. Bir yanıyla iyi eğitim diğer yanıyla Türkiye'yi dünyanın dört bir yanında tanıtma çabası milyonlarca Anadolu insanını heyecanlandırdı.
O heyecanı FETÖ kısa sürede paraya çevirdi. Dünyanın neredeyse 170 ülkesinde anaokulundan üniversiteye kadar onlarca okulu bu sayede açıldı. İşte işin bamteli tam da burası. Çünkü tüm bu okulların ihtiyacı, Türkiye'deki her il veya ilçedeki esnaf ve işadamlarınca karşılandı. Buna Güney Afrika'da tanık oldum. Oradayken bir grup esnaf ve işadamıyla karşılaşmıştım. Erzincanlı ve Çorumlu esnafın Etiyopya ve Mozambik'teki okulların tüm masraflarını karşıladığını öğrenmiş ve çok şaşırmıştım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 1.193 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 626 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 468 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar