Demirtaş yeni parti mi kuruyor?

Muhalefet cephesinde ittifak görüşmeleri hızlansa da büyük ittifak çıkmayacağı anlaşılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikinci tura bıraktırmak için daha çok aday çıkarma eksenli...

Muhalefet cephesinde ittifak görüşmeleri hızlansa da büyük ittifak çıkmayacağı anlaşılıyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ikinci tura bıraktırmak için daha çok aday çıkarma eksenli mikro ittifaklar hesabı yapılıyor.
CHP, ANAP, DSP gibi birkaç küçük partiyle, İyi Parti, Saadet ve DP ile HDP ise son açıklamalara göre küçük Kürt partileriyle bir araya gelerek cumhurbaşkanlığı seçimlerine hazırlanacak.
Yerelde ise ittifakların biraz daha farklı olması bekleniyor.
Muhalefet tablosu böyle görünüyor ama o tablonun içinde sürekli gündemde tutulan bir siyasi aktör var:
"Cumhurbaşkanlığı seçimlerini biz belirleriz" diyen eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş...
Demirtaş cezaevinde ama eskisinden daha çok muhalefet partilerinin gündeminde.
Özellikle de CHP'lilerin... CHP'liler yerelde ittifak yapmak ve kitlelerini alıştırmak için ısrarla Demirtaş'la görüşüyor ve gündeme taşıyor.
Bugünlerde görüşmelere "övgüler" de eklendi. CHP'den asker kökenli Dursun Çiçek ve ardından Aykut Erdoğdu'nun, kendi partili arkadaşlarına yapmadıkları övgüyü Demirtaş'a yapmaları hayra alamet değil.
Onların bir hesabı var ama asıl önemli olan Demirtaş'ın hesabı... İzleyenler bilir, Demirtaş bir süredir yargılandığı mahkemelerde "çözüm süreci" dönemi ve sonrasında yaşanan "hendek" çıkmazına ilişkin ilginç açıklamalar yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 620 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 467 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 433 Okunma İzmir seçmenini ‘aydınlatan’ kampanya 21 Mart 2024 | 726 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar