CIA ajanlarının beklentisi

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararından sonra Batı medyası ve karanlık mahfiller deyim yerindeyse çıldırmış durumda...

İlginçtir, aynı medya veya siyasi odaklar bir yandan CHP'ye bütün kapılarına açarken öte yandan Türkiye'ye karşı inanılmaz bir algı operasyonu yürütüyor.
Kimi eski CIA ajanı Henri Berkey gibi İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için "isyan" çağrısı yapıyor, kimileri de Sisi'yi kırmızı halıyla karşılamayı içlerine sindirmelerine rağmen söz konusu Türkiye olunca "demokrasi" havarisi kesiliyor.
Washington'dan Berlin'e, hatta Abu Dabi'den Cidde'ye yükselen bir çılgınlık hali bu... Olay FETÖ ve PKK'yı da aştı ki, içerideki ve dışarıdaki bütün bağlantılar harekete geçirildi.
Günlerdir hukuki sürecin bir sonucu olarak yenilenen İstanbul seçimleriyle ilgili akla hayale gelmeyen, yalanlar ve saçma sapan iddialarla Türkiye ve Başkan Erdoğan düşmanlığı körükleniyor. Zıvanadan çıkışın göstergesi, ABD derin aklının sesi eski CIA'cı Henri Barkey'in, Foreign Policy dergisinde seslendirdiği şu yalan; "Türkiye'de iktidar artık seçim yoluyla değiştirilmeyecek." Bu yalan dünyaya pazarlanırken garip bir şey var; muhalefetteki siyasi aktörlerinin sessizliği. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 384 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 569 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar