CHP’li üç siyasi aktörün gösterdiği

Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü (17.05.2022)''CHP’li üç siyasi aktörün gösterdiği'' başlıklı yazısı.

Muhalefet partileri, son 3 yıldır istisnasız her yıl erken seçim olacak diye yeri göğü inletti, ama hâlâ bir arpa boyu yol almış değiller. Hem partiler arasında hem de her partinin kendi içinde inanılmaz bir adaylık yarışı var ve bitecek gibi de görünmüyor.
CHP bu konuda başı çekiyor. CHP içinde giderek netleşen bir Kemalciler, Ekremciler ve Yavaşçılar yarışı vardı ve giderek sertleşiyordu.

Ancak çok değil bir hafta-on gün içinde öyle şeyler oldu ki, siyaset mühendisliği yapsan böyle bir tablo ortaya çıkmazdı. Sanki bir el, CHP içinde Kılıçdaroğlu'nun önünü açıyor, bir bir rakiplerini elimine ediyordu.
Bu süreci komplo teorisiyle açıklayanlar bile oldu.
Ama her şey biz yaşarken ve gözümüzün önünde gerçekleşti.
Önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bizzat kendi eliyle öyle bir hataya imza attı ki, Ajans değil, küresel dostları bile onu, öfkeli seçmenlerinin elinden kurtaramazdı. Öyle bir havaya girmişti ki, "Vız gelir tırıs gider" diyerek kendisine oy verenlere meydan okudu, onlar da onu yerin dibine batırdı. Buradan tekrar çıkabilir mi emin değilim, ama vazgeçmeyeceğini biliyorum. Fırsatını bulduğunda yeniden o gezilerine başlayacak. Bu arada, araya başka güç merkezleri de girebilir, bu ihtimal de yabana atılmamalı.
Onun yaşadığı bu irtifa kaybı doğal olarak ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı da korkuttu. Bu korkuyla Yavaş da Kılıçdaroğlu'nun "hışmına" uğramamak için bir süre işleri alttan alacak. Ancak alttan almasına bile gerek kalmadan o da tıpkı İmamoğlu gibi kendi şansını zora sokan bir hamle yaptı; tuttu "milliyetçi" kimliğiyle çelişen Kaftancıoğlu'na sahip çıktı. Zaten Ahmet Türk, HDP'lilerin oy vermeyeceğini açıklamıştı, şimdi buna samimi milliyetçiler de katıldı. Zirveyi zorlaması zor...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İmamoğlu, Alevilere meydan okudu: Size ihtiyacım yok 29 Mart 2024 | 1.156 Okunma Para kuleleri, villalar ve siyasi çürüme 28 Mart 2024 | 626 Okunma “Ben Murat Kurum’u tatilde tanımadım” 26 Mart 2024 | 468 Okunma Bir mitingden daha fazlası 25 Mart 2024 | 848 Okunma Özel’in ‘genç’ darbe aşkı 23 Mart 2024 | 435 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar