CHP’de ‘lobici-yerli’ savaşı mı?

Tartışmalı, kavgalı ve çok hesaplı CHP İstanbul ilçe kongrelerinden sonra il kongresi de yapıldı. Beklenen klasik gerginlik ve yer yer kargaşa yaşansa da asıl dikkat çeken sürprizlere gebe bir kongre...

Tartışmalı, kavgalı ve çok hesaplı CHP İstanbul ilçe kongrelerinden sonra il kongresi de yapıldı. Beklenen klasik gerginlik ve yer yer kargaşa yaşansa da asıl dikkat çeken sürprizlere gebe bir kongre olmasıydı. İki aday yarışıyordu. Mevcut il başkanı Cemal Canpolat ve Dr. Canan Kaftancıoğlu... İstanbul İl Kongresi'ni ilginç kılan da bu iki isim etrafında şekillenen gruplaşmaydı. İstanbul önemliydi ve bu yüzden genel merkezde siyaset yapan genel başkan dahil bütün siyasi aktörler pozisyon aldı.

CHP İstanbul kongresine giden sürecin öne çıkan unsuru "Alevilik" görünse de asıl kavganın, "lobiciler" ve "yerli" olanlar arasında yaşandığı ve bunun da aynı zamanda Kılıçdaroğlu'nun son dönemde FETÖ eksenli, dışarıya mesaj veren ve 2019'a yönelik sert siyasetine de bir tepki olduğu söyleniyor.

Tam da bu yüzden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir süredir ısrarla "Alevi" algısını yıkmak üzerinden yeni bir çıkış planlıyordu. Kaftancıoğlu bu projeyi hayata geçirmek için devreye sokuldu. Kilit isim ise eski il başkanı Oğuz Kaan Salıcı'ydı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.737 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.615 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar