CHP yine dayanamadı

Zeytin Dalı Operasyonu sadece dış dünyada değil, iç siyasette de taşları yerinden oynattı, dengeleri bozdu. Sadece ABD ve AB'deki bazı siyasi odaklar değil, içerdeki muhalefet de şaşkın durumda. Hareketin ilk...

Zeytin Dalı Operasyonu sadece dış dünyada değil, iç siyasette de taşları yerinden oynattı, dengeleri bozdu. Sadece ABD ve AB'deki bazı siyasi odaklar değil, içerdeki muhalefet de şaşkın durumda.

Hareketin ilk günlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İP Genel Başkanı Meral Akşener'in destek açıklamaları olumlu bulunsa da kafalarda şu soru işareti hep vardı: "Acaba bu destek ne kadar sürecek?" Merak ediliyordu çünkü Türkiye'nin son 4-5 yılda yaşadığı 15 Temmuz darbe girişimi dahil bütün küresel operasyonlara CHP-HDP ve İP gibi muhalefet partileri ciddi destek verdi. Bu kez de rolleri değişmedi. HDP'nin ne yapacağı malum. CHP ve İP de fazla dayanamadı.

Çok değil, birkaç gün sonra kıvrana kıvrana söylenmeler başladı.

Kılıçdaroğlu'nun "Bu ordunun işidir, siyasetin değil" Akşener'in ise "Kuzularımı politikanın öznesi yaptırmam" gibi ucube demeçleri hayra alamet değildi. Bir yerden patlayacağının ilk işaretleriydi.

Çünkü Türkiye'nin ya da onlara göre AK Parti iktidarının başarılı bir operasyon yürütmesi, ülkenin lehine olsa da onların "misyon"larına aykırıydı.
Tıpkı halkın, 15 Temmuz'da darbe ve işgal girişimini püskürtmesi gibi... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.608 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.611 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 723 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar