CHP ve dostları ne yapacak?

Acaba CHP ve dostları, Biden, Doğu Akdeniz'de, Suriye'de, Libya'da Türkiye'nin karşısına çıktığında hatta Halkbank davası ve S-400 meselesinde Türkiye'ye saldırdığında ne yapacak? Önümüzdeki sürecin ikinci kritik sorusu da bu...

ABD seçim sonuçları henüz kesinleşmese de tablo Biden'dan yana... Bundan sonra içerideki kavga daha da derinleşeceği gibi dışarıda da durum farklı olmayacak.

Biden'la birlikte dünyada, çok daha sert rüzgarlar esecek.

Bir yanda küreselcilerin kirli hesapları, diğer yanda derin ABD'nin biriken öfkesi ve siyasi irade sorunu yaşayacak olan Biden var. Dünyayı iyi günler beklemiyor.

Obama'nın "barış görünümlü" kaos siyaseti geri dönebilir. Bu durumdan en çok da biz etkileneceğiz. Çünkü bu, yeni bir vekalet savaşları dönemi demek. Ellerinde FETÖ, DEAŞ ve PKK gibi kullanışlı aparatlar var.

Görünen o ki Trump'ın hayata geçiremediği "devletlerle ilişki" siyaseti tarih olacak. Bu da Ortadoğu'da, Asya'da ve özellikle Afrika'da işlerin daha da karışacağı anlamına geliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 142 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 648 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar