CHP özür dileyecek mi?

Her yerde haber oldu, ABD'nin gizli servisi CIA, Türkiye'den özür diledi.Ama nedense bu haber, CIA'yı özür dilemeye götüren ilk açıklama kadar tartışılmadı. Bu da "algı operasyonu"nun başarısını...

Her yerde haber oldu, ABD'nin gizli servisi CIA, Türkiye'den özür diledi.
Ama nedense bu haber, CIA'yı özür dilemeye götüren ilk açıklama kadar tartışılmadı. Bu da "algı operasyonu"nun başarısını gösteriyor.
Önemli olan o gün için o bilginin piyasada dolaşıma sokulmasıydı.
ABD, Rusya, hatta içeride CHP'li siyasi aktörler bugün özür dilenen o olayı öyle çok kullandılar ki, iyi niyetliler bile şüphe duydu.
Peki, neydi o olay?
Farklı zamanlarda da olsa iki merkezden, Washington ve Moskova'dan aynı haber medyaya servis edildi. "Türkiye DEAŞ'ın petrolünü kullanıyor." İddiayı seslendirenler de sıradan isimler değil, biri Rusya Devlet Başkanı Putin, diğeri ABD Dışişleri Bakanı John Kerry. Kerry'nin sözleri medyaya şöyle yansıdı: "DEAŞ petrolü Türkiye ve Lübnan üzerinden satılıyor." Rusya Devlet Başkanı Putin ise uçak krizini DEAŞ petrolüne bağlıyor ve Türkiye'yi suçluyordu: "Elimizde yeni kanıtlar var.
Suriye'deki Türkmenler işin bahanesi.
Uçağımızı, bir kez daha emin oluyoruz ki, Suriye'den DEAŞ petrol kervanlarının rahatça Türkiye'ye girişini sağlamak için vurdular." İki merkezden yürütülen bu kirli algı operasyonu içeride de kullanıldı. Bunu da ağırlıkla ana muhalefet partisi CHP yaptı. Öneçıkan isim ise "şaibeli siyasi kimliği"yle tanınan CHP Milletvekili Eren Erdem'di. O da, ABD ve Rusya'nın yalanına "DEAŞ desteği" yalanını ekledi:
"Ortadoğu'da DEAŞ'a ait neresi vurulursa vurulsun altından Türkiye çıkıyor. Tankerlerin Türkiye'den oraya gittiği ve petrol taşıdığı bir gerçek." Cumhurbaşkanı Erdoğan, ailesinin de karıştırıldığı bu kirli algı operasyonuna en sert ve net cevabı verdi: "Diyorlar ki, TürkiyeDEAŞ'tan petrol alıyor. Yazıklar olsun.
Türkiye'nin petrolünü de, doğalgazını da aldığı yerler bellidir. Bu iddiayı ortaya atanlar ispatla mükelleftir. DEAŞ çıkardığı petrolü Esad'a satıyor. Parayı da oradan alıyor. Biz bu noktaya gelmek istemezdik. DEAŞ'ın finans gücünün ardında bir yer aranacaksa Esadrejimi olmalıdır." Şimdi bugüne dönelim. Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili CIA'nın bu yalanıyla ilgili şu çarpıcı açıklamayı yaptı:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 629 Okunma Özgür Özel’den hukuk garabeti 16 Nisan 2024 | 567 Okunma CHP’deki ‘başarı’ kimi öne çıkartır? 08 Nisan 2024 | 408 Okunma İyi Parti’de Akşener gidici mi kalıcı mı? 07 Nisan 2024 | 392 Okunma AK Parti’yi ne bekliyor? 06 Nisan 2024 | 704 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar