CHP İstanbul’da ne oldu?

Nihayet CHP'nin en çok övündüğü "parti içi demokrasi" iddiası da tarih oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla artık başta İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler olmak üzere il kongrelerine "tek aday" ve "tek liste" ile gidilecek.

Oysa bir süredir İstanbul CHP örgütünde başını birkaç belediye başkanının çektiği alternatif bir başkan arayışı vardı ve ortada da yeniden seçilmek istediğini söyleyen eski İl Başkanı Cemal Canpolat rüzgarı esiyordu. Daha doğrusu Canpolat, iddialı çıkışlarla "Ben de varım" diyordu. Öylesine iddia- lıydı ki, çok değil daha 30 Ocak'ta sosyal medyada şu mesajı yayınlıyordu:
"Teslim olmadan, demokrasi mücadelesi verenler tarihte her zaman kazanmıştır! Cumhuriyet Halk Partisi sadece örgütün emrinde olacaktır. Esas olan CHP emekçileri ve CHP örgütünün kararıdır."
Sonra bu mesajını daha veciz bir hale getiriyordu:
"Vazgeçenler değil mücadele edenler tarihe geçer..."
Önceki gün mevcut İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da basının karşısına geçti ve

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.737 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.615 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 728 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 547 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar