CHP-HDP ilişkisi ve Kürtler

İstanbul yerel seçimleri genel siyaseti de derinden etkileyen bir sonuç yarattı. Şimdi bu sonucun neye yol açacağı tartışılıyor. Siyasi dinamikler açısından bakınca durum pek parlak değil.

Ortada siyaset mühendisliğiyle bir araya getirilen CHP-İP ve HDP gibi farklı Türkiye tasavvurları olun partilerle onlara destek veren şiddetten, darbeciliği kadar her türlü kumpasın içinde yer alan kirli yapılar var. Tek ortak noktaları da iktidar düşmanlığı... Asgari müştereklerinin ne olduğuna dair, "her şey çok güzel olacak" dışında somut bir ipucu da yok.
Ancak bu gerçeğe rağmen seçimlerde bu blokun ciddi bir halk desteği alması, buradan nasıl bir sonuç çıkacağını önemli kılıyor. Bu ilişkiden demokrasi ve çözüm mü çıkacak yoksa yeni bir kaos mu?
Sorunun cevabı, en kritik konu Kürt meselesine nasıl bakılacağı ve o mesele üzerinden siyaset yapan parti ve siyasi aktörlerin alacağı tutuma bağlı.
Bu açıdan iki siyasi hattaki gelişmeler önemli. İlki, İstanbul seçim sürecinde karşı karşıya gelen HDP-Kandil ve Öcalan hattı, ikincisi ise ittifak yapan CHP-HDP hattı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Postmodern Altılı Masa 25 Nisan 2024 | 1.501 Okunma Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 4.611 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.423 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 723 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 545 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum