CHP-HDP görüşmesinin arka perdesi

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin referandumda geçmesiyle gözler siyasi partilere çevrildi. Acaba yeni sistem siyasi partilere nasıl yansıyacak? İlk tepki AK Parti'den geldi ve hızlı bir uyum süreci...

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin referandumda geçmesiyle gözler siyasi partilere çevrildi. Acaba yeni sistem siyasi partilere nasıl yansıyacak?

İlk tepki AK Parti'den geldi ve hızlı bir uyum süreci başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yeniden partisine döndü ve 21 Mayıs'taki kongreyle de büyük olasılıkla genel başkan olacak.

Tabii bu sadece bir genel başkanlık değişimi değil, siyaset tarihinde bir ilk yaşanacağı gibi AK Parti tarihinde de ikinci sıçrama beklentisi var.

Hem yeni sistem hem de AK Parti'deki bu değişim doğal olarak diğer partileri de etkileyecek.

O partilerin başında da CHP geliyor. CHP, sadece referandum kaybetmenin sancısıyla değil, son 7 yılda 7 seçim kaybetmenin ağır travmasıyla da sarsılıyor.

Bu durum, ister istemez CHP içindeki muhalifleri harekete geçirdi. Dahası onlar CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu en zayıf anında yakalamışken, yüklenmek derdindeler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Uğur Dündar’ın öfkesi 23 Nisan 2024 | 3.517 Okunma Filistin davasında yeni dönem 22 Nisan 2024 | 1.420 Okunma CHP’de İmamoğlu vesayeti bitti mi? 21 Nisan 2024 | 707 Okunma Sivil dalga 20 Nisan 2024 | 543 Okunma CHP’nin ‘laiklik gömleği’ 18 Nisan 2024 | 657 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar